29. joulukuuta 2013

Mehevä feta-pestopiiras

Vieraita tulossa. Mitä ihmettä suolaista tarjottavaa laitan?! Perus kinkkupiirakka ei houkuttele. Voileipäkakku? -Ei tällä kertaa. Onneksi työpaikalla tuli kahvipöydässä asia puheeksi ja sain suosituksen tehdä fetapestopiirakkaa, joka kuulemma on todella maukasta. Kiinnostuin heti, koska pesto, feta ja tomaatti saivat veden kielelle. Ja totta tosiaan, piirakka oli todella hyvää ja mehevää!

8-10 annosta

Pohja:
150 g margariinia tai voita
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä tai maitoa tai kermaa

Täyte:
150-200 g fetaa
reilusti aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
1 dl pestokastiketta (kaupan valmis pestokastike)
2 munaa
150 g mozzarellajuustoraastetta
kirsikkatomaatteja

Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi. Lisää nopeasti sekoittaen neste ja käännä taikina tasaiseksi.

Painele taikina halkaisijaltaan 28 cm piirasvuoan pohjalle ja nosta myös reunoille.
Esipaista 200 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Ripottele esipaistetunpohjan päälle kuutioitu feta ja paloitellut aurinkokuivatut tomaatit.

Sekoita kerma, pestokastike, munat ja mozzarellaraaste keskenään ja kaada täytteiden päälle. Laita lopuksi pinnalle puolitettuja kirsikkatomaatteja.

Jatka kypsentämistä 200 asteessa 30-40 minuuttia kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin kullanruskean värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti