15. syyskuuta 2013

Valkosipulietanat uunissa

Maukas alkuruoka, joka syntyy helposti ja vie kielen mennessään. Kynttiläillallinen pitkän kaavan mukaan kotona kahdestaan. Alkupalaksi ehdottomasti valkosipulietanoita!


Valkosipulietanat kahdelle
  • Yksi purkki etanoita (noin 12 kpl)
  • 70 g voita
  • 30 g maustamatonta tuorejuustoa
  • persiljaa tuoreena tai kuivattuna reilusti oman maun mukaan
  • 4 kpl valkosipulinkynsiä
  • loraus sitruunamehua
  • ripaus suolaa
Tarjoiluun maalaisleipää

Valuta etanat siivilässä liemestä. Usein etanat ovat turhan isoja, joten ne kannattaa halkaista helpoiten saksilla kahtia. Aseta etanat etanapannuihin.

Sekoita aineksista tasainen tahna ja annostele etanoiden päälle. Tuorejuuston ja voin suhdetta voi muuttaa maun mukaan. Tuorejuusto pehmentää ja raikastaa soosin makua.

Aseta pannut uuninpellille, jotta roiskuva rasva ei sotke uunia. Laita etanapannut 250 C uuniin noin 15 minuutiksi tai kunnes pinta alkaa ruskistua.

Tarjoile etanat rapeaksi paahdetun maalaisleivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti