- vaaleaa maalaisleipää noin 8 viipaletta
Valkosipulivoi
- noin 100g kuumennusta kestävää margariinia
- 2-3 valkosipulin kynttä
- ripaus merisuolaa
- tilkka sitruunamehua
- halutessa hienonnettua persiljaa (itse lisäsin kuivattua persiljaa)
Bruschetta tomaattitäytteellä sekä valkosipulileipä |
Tomaattitäyte
- 2-3 tomaattia (itse laitin myös vähän paprikaa)
- 1/2 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- tuoreita basilikan lehtiä (noin puoli ruukkua)
- ripaus merisuolaa
- ripaus mustapippurirouhetta
- loraus sitruunamehua
Pilko tomaatit pieniksi paloiksi ja valuta nesteet siivilässä. Silppua sipuli, valkosipuli ja basilika pieneksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Levitä täytettä uunituoreiden rapeiden leipien päälle. Osan leivistä voi jättää ilman tomaattitäytettä, jolloin leipä toimii todella maukkaana valkosipulileipänä. Viimeistele leipä basilikan lehdellä ja tarjoa punaviinin kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti