10. maaliskuuta 2013

Rapeat italialaiset tomaattitäytteiset bruschetat sekä valkosipulileivät

Nämä herkulliset rapeat leivät toimivat upeasti illallisen alkuruokana, iltapäiävällä välipalana taikka herkullisena iltapalana. Me nautimme ne lauantai-iltana punaviinin ja juustojen kera. Leivät valmistuvat helposti ja nopeasti yksinkertaisista raaka-aineista.

  • vaaleaa maalaisleipää noin 8 viipaletta 

Valkosipulivoi
  • noin 100g kuumennusta kestävää margariinia
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • ripaus merisuolaa
  • tilkka sitruunamehua
  • halutessa hienonnettua persiljaa (itse lisäsin kuivattua persiljaa)
Bruschetta tomaattitäytteellä sekä valkosipulileipä

Tomaattitäyte
  • 2-3 tomaattia (itse laitin myös vähän paprikaa)
  • 1/2 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • tuoreita basilikan lehtiä (noin puoli ruukkua)
  • ripaus merisuolaa
  • ripaus mustapippurirouhetta
  • loraus sitruunamehua
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita valkosipulivoin ainekset tasaiseksi massaksi. Voitele leipäviipaleet runsaasti valkosipulivoilla ja paista leivät rapeaksi uunissa ylätasolla noin 10 minuuttia.

Pilko tomaatit pieniksi paloiksi ja valuta nesteet siivilässä. Silppua sipuli, valkosipuli ja basilika pieneksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Levitä täytettä uunituoreiden rapeiden leipien päälle. Osan leivistä voi jättää ilman tomaattitäytettä, jolloin leipä toimii todella maukkaana valkosipulileipänä. Viimeistele leipä basilikan lehdellä ja tarjoa punaviinin kanssa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti