14. maaliskuuta 2013

Pehmeä kahvi-panna cotta suklaakastikkeella

Illallisvieraita tulossa. Mitä tarjota jälkiruoaksi kuudelle henkilölle? Jotain helppoa, mutta tyylikästä. Sitten löysin tämän! Tämä maultaan hienostunut ja pehmeä jälkiruoka sopii täydellisesti herkullisen aterian päättäjäksi. Tämä tarjottiin makean jälkiruokakuohuviinin kanssa ja makunautinto vei mennessään.

Kuudelle henkilölle

Panna cotta:
3 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
3/4 dl tummaa sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl tummaa vahvaa kahvia
4 liivatelehteä

Maidon voi halutessaan korvata kermalla tai kerman voi korvata maidolla. Itse suosin 50/50 sekoitusta, sillä kerman täyteläistä makua ei maidosta saa, mutta pelkän kerman käyttäminen tekee taas mielestäni panna cottasta liian raskaan.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ennen käyttöä. Keitä tummaa vahvaa kahvia sen verran, että saat siitä käyttööön 0,5 dl. Lisää kaikki ainekset liivatelehtiä lukuunottamatta kattilaan ja kiehauta seos.

Liuota lionneet liivatteet pieneen määrään kiehuvaa seosta ja lisää liuennut liivateseos sitten takaisin kattilaan ja sekoita huolellisesti. Tarkista maku. Jos joudut lisäämään kahvia niin suosittelen samalla lisäämään myös yhden liivatelehden, jotta panna cottan koostumuksesta ei tule liian löysä. Anna seoksen hieman jäähtyä ennen annostelemista.

Voit annostella panna cottan esimerkiksi pieniin kahvikuppeihin, joiden vetoisuus on vähintään 1,5 dl. Jäähdytä panna cottat peitettyinä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irroita panna cotta kupeista liottamalla kuppeja kuumassa vedessä hetki, jonka jälkeen kuppi irtoaa kun käännät sen ylösalaisin tarjoilulautasen päällä.

Maku on huomattavasti parempi kuin kuva.

Kahvi-panna cotta suklaakastikkeella
Suklaakastike:
100 g hyvää tummaa suklaata
2,5-3 dl kermaa
loraus laadukasta viskiä

Sulata suklaa mikrossa ja sekoita puolet kermasta joukkoon. Sekoita loput kermasta sekaan vähitellen kunnes koostumus on sopiva. Lopuksi sekoita loraus viskiä suklaakastikkeeseen ja saat viimeistellyn juhlavan maun. Annostele kastike panna cottien ympärille ja laita koristeeksi pieni pala suklaata. Viimeistele annos ripottelemalla kaakaojauhetta koko komeuden päälle. Itse käytin Oboy Dark -kaakaojuomajauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti