11. maaliskuuta 2013

Suussa sulava amerikkalainen juustokakku vadelmamelballa

Juustokakut ovat aina olleet intohimoni! Törmäsin sattumalta tähän uunissa valmistettavaan juustokakkureseptiin ja pitihän sitä heti kokeilla. Ja kyllä kannatti kokeilla!

Tämä herkullinen ja pehmeä juustokakku sulaa suussa vadelmamelban antaessa ihanaa kesäistä raikkautta näin talven ja pakkasen keskellä. Kakku on parhaimmillaan nukuttuaan yön yli, mutta pakkohan sitä oli silti maistaa heti valmistumisen jälkeen!

Noin kahdeksalle henkilölle

Pohja
  • 200 g Digestive-keksejä
  • 80 g sulatettua voita
Täyte
  • 400 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4-5 munaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria 
  • loraus sitruunamehua
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Murskaa keksit esimerkiksi kaulimella pakastepussissa. Sekoita keksit ja voi keskenään ja painele massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla reilu tunti, kunnes kakun keskusta on hyytynyt. Anna jäähtyä. Suosittelen tarjoilemaan kakun seuraavana päivänä, jolloin se on ehdottomasti parhaimmillaan!
Suussa sulava amerikkalainen juustokakku vadelmamelballa
Vadelmamelba
  • 250 g vadelmia (kiehauta ulkomaiset vadelmat mikrossa)
  • tomusokeria maun mukaan
  • 1-2 tl sitruunamehua
Painele marjat siivilän läpi. Mausta marjakastike tomusokerilla ja sitruunamehulla.
  
Tarjoa kakku hyvien ystävien seurassa raikkaan vadelmamelban ja kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti