4. huhtikuuta 2013

Mehevä salamijauhelihapizza

Tämä maukas pizza valmistui eräänä perjantai-iltana työviikon päätteeksi. Kyytipojaksi nautimme täyteläistä punaviiniä. Pizzan täytteiksi valitsimme salamimakkaraa, naudan jauhelihaa, tuoretomaattia, sipulia ja turkinpippureita sekä tietysti maukasta juustoa. Minulla on ollut tapana tehdä pizzapohja ilman hiivaa, joten tässä toimiva hiivattoman pizzapohjan resepti, joka tekee pohjasta ohuen ja rapean.

Hiivaton pizzapohja, uunin pellillinen
  •  2 dl lämpöistä vettä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl pöljyä
  • 5 dl vehnäjauhoja
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja vaivaa taikina tasaiseksi, pehmeäksi ja joustavaksi. Lämmin vesi tekee taikinan helpommin työstettäväksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä uuninpellille sopivan kokoiseksi ja aseta taikina leivinpapereineen pellille.


Tomaattikastike
  • 2 prk pieniä tomaattipyresälykkeitä
  • 2-3 rkl ketsuppia
  • Reilusti tabascoa 
Sekoita  kaikki ainekset yhteen ja levitä isolla lusikalla pizzapohjaan.

Salamijauhelihapizza

Pizzan täytteet
  • Salamimakkaraa
  • 400 g naudan paistijauhelihaa
  • 2-3 tomaattia
  • 1 sipuli
  • Turkinpippureita
  • Emmental- ja mozzarellajuustoraastetta
Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Viipaloi salamimakkarasta sopivan papksuisia viipaleita. Paista jauheliha ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Viipaloi tomaatit, sipuli ja turkinpippurit. Asettele täytteet pizzapohjan päälle ja paista uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia. Alaosassa paistaminen kypsyttää taikinan pohjasta ja tekee siitä herkullisen ja rapean. Ripottele kypsän pizzan päälle oreganoa ja tuoretta valkosipulimurskaa ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti